در این مقاله قصد داریم به صورت ساده و مفید، انواع اینترنت مخابرات را معرفی کنیم و همچنین شما می توانید بامدل های خطوط تلفن آشنا شوید ، قطعا اگر از کاربران اینترنت مخابرات و یا شرکت های خصوصی هستید این آموزش می تواند کمک بسیاری برای استفاده بهتر از اینترنت به شما کند.
آموزش ویدیویی خدمات اینترنت مخابرات برای شما کاربران علاقه مند تهیه شده است که انواع اینترنت را با جزئیات و توضیحات کامل برای شما شرح داده ایم .
آنچه خواهید خواند
معرفی مدل ها و تکنولوژی های خطوط تلفن مخابرات
1- خطوط DSL یا سیم مسی
رایج ترین و قدیمی ترین مدل خطوط تلفن سیم های مسی است که از سه دهه قبل تا کنون برای استفاده خطوط و اینترنت به کار رفته است ، در تکنولوژی سیم های مسی یک زوج مسی از مرکز مخابرات تا منزل یا محل کار شما دایر شده است ، البته لازم به ذکر است که در این بین دستگاه ها و تجهیزات دیگری هم مانند کافو و پست قرار گرفته اند ولی در نهایت این دو رشته به صورت یک زوج به هم تابیده تا پشت تلفن شما دایر شده اند .
2- خطوط DLC یا نیمه نوری
خطوط DLC یک تکنولوژی پیشرفته تر از خطوط مسی هستند که برای مسافت های بالا و یا مکان هایی که زیر ساخت مسی وجود نداشت راه اندازی شد . در تکنولوژی DLC ، یک کابل فیبرنوری تا دستگاه DLC در نزدیکی محل مشترکین دایر شده است و از باکس DLC تا محل مشترکین سیم های مسی کشیده شده است.
خطوط DLC کیفیت بسیار بالاتری نسبت به خطوط مسی دارند و کاربران می توانند از بهترین سرعت و کیفیت اینترنت بهره ببرند.
3- خطوط FTTH یا فیبرنوری
در حال حاضر به روز ترین و جهانی ترین تکنولوژی فیزیکی خطوط مخابراتی ، فیبرنوری است . اما متاسفانه در حال حاضر محدوده بسیار کمی را تحت پوشش خود قرار داده است ولی با توجه به برنامه ها و اهداف شرکت مخابرات قرار است به زودی شاهد پیشرفت چشمگیر محدوده پوشش فیبرنوری باشیم. در تکنولوژی فیبرنوری ، از مرکز مخابرات تا محل مشترک کابل های نوری دایر شده است و لازم به ذکر است که تجهیزاتی از قبیل ODC , OTB نیز در این بین وجود دارند.
معرفی انواع خدمات اینترنت مخابرات
حال که با تکنولوژی های خطوط مخابراتی آشنا شدید ، به راحتی می توانید با اینترنت هایی که بر روی این بستر ها دایر می شوند آشنایی پیدا کنید و خیلی از سوالات و مشکلات خود را بر طرف نمایید . ما سعی نموده ایم تنها در مورد مهمترین و رایج ترین آنها صحبت کنیم ولی شما می توانید با یک جستجوی ساده در گوگل ، با مدل های بیشتر آشنا شوید.
1- اینترنت ADSL مخابرات
به جرات می توان گفت بیشتر مشترکین اینترنت مخابرات از اینترنت ADSL استفاده می کنند و این تکنولوژی چند دهه است که به تنهایی جمعیت زیادی از کاربران را به دنیای اینترنت متصل نموده است . اینترنت ADSL بر روی خطوط مسی و DLC قابلیت راه اندازی دارد و حداکثر سرعت دانلود 16 مگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود تا 2 مگ بر ثانیه است .
از معایب اینترنت ADSL می توان به سرعت پایین آپلود و همچنین افت کیفیت و سرعت اینترنت در فاصله زیاد اشاره نمود . مشترکین اینترنت مخابرات باید بدانند که سرعت اینترنت وابستگی بسیار زیادی به فاصله شما از مرکز مخابرات دارد. یعنی مهم نیست که شما یک بسته با سرعت 16 خریداری کرده اید و باید سرعت 16 دریافت کنید ، ممکن است شما در فاصله 2500 متری از مرکز مخابراتی خود باشید و فقط بتوانید تا سرعت 5 مگ بر ثانیه دریافت کنید.
تعرفه های اینترنت ADSL مخابرات هزینه بسیار پایین تری نسبت به رقبا و همچنین اینترنت های VDSL و FTTH دارد.شما می توانید برای مشاهده و مقایسه تعرفه های اینترنت ADSL مخابرات به اینجا مراجعه نمایید.
2- اینترنت VDSL مخابرات
اینترنت VDSL که تکنولوژی پیشرفته تر اینترنت ADSL است توانست مرز های سرعت اینترنت را ارتقا دهد و کاربران را با سرعت دانلود و آپلود بهتری روبرو کند . حداکثر سرعت دانلود اینترنت VDSL مخابرات 50 مگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود آن تا 50 مگابیت بر ثانیه است . البته در خیلی از موارد سرعت آپلود تا 30 مگ بیشتر کیفیت ندارد و این یعنی سرعت اینترنت VDSL به 30 تا 50 برابری سرعت اینترنت ADSL رسیده است .
اینترنت VDSL برای دو دسته از مشترکین امکان پذیر است ، اول آن دسته از مشترکینی که در فاصله کمتر از 700 متری مخابرات سکونت دارند (منظور فاصله کابلی است) و دسته دوم مشترکینی که خطوط آنها از نوع DLC است و شرکت مخابرات برای آنها تجهیزات VDSL را در DLC نصب نموده است.
شما برای دریافت اینترنت VDSL باید ابتدا از کارشناسان مخابرات و یا سایت نتکده شماره خود را استعلام نمایید و در صورت تایید کارشناسان ثبت نام خود را انجام دهید. سپس با انتخاب یکی از تعرفه های اینترنت VDSL مراحل ثبت نام را تکمیل نمایید . البته باید بدانید که در صورتی که مودم فعلی شما قابلیت اینترنت VDSL را ندارد شما لازم است که یک مودم ADSL/VDSL خریداری نمایید که ما برخی از انواع مدل های این مودم را در فروشگاه سایت نتکده با جزئیات بررسی نموده ایم و می توانید در صورت تمایل خرید کنید
3- اینترنت فیبرنوری مخابرات
فیبرنوری انقلاب عظیمی در زیرساخت مخابراتی کشور ایجاد نمود و تمام مشکلات و نواقص سیم های مسی را برطرف کرد . در تکنولوژی فیبرنوری دیتا و اطلاعات توسط پرتوهای نور با طول موج متفاوت جا به جا می شوند و سرعت این جا به جایی چند صد برابر اینترنت های ADSL و VDSL است.
حداکثر سرعت دانلود و آپلود اینترنت فیبرنوری بیش از 300 مگابیت بر ثانیه است و این بدان معنی است که کاربران حرفه ای اینترنت علاقه زیادی به این نوع از اینترنت دارند . مقدار پینگ تایم در اینترنت فیبرنوری به کمترین میزان خود رسیده است و برای بازی های آنلاین و کسب و کار بورس بسیار مناسب است.
شما برای دریافت اینترنت فیبرنوری مخابرات نیاز است که موقعیت خود را از کارشناسان ما از طریق اینجا استعلام نمایید و سپس اقدام به ثبت نام کنید. همچنین شما نیازبه یک مودم فیبرنوری دارید که در برخی از بسته های اینترنت مخابرات ، مودم رایگان به همراه بسته اینترنت به فروش می رسد و خیال شما را از بابت خرید مودم راحت می کند.
4- اینترنت رادیویی مخابرات
اینترنت رادیویی یا وایرلس برای مکان هایی مناسب است که شرکت مخابرات زیر ساخت مسی و یا فیبرنوری ندارد و یا مشترک نیاز به پهنای باند بیشتر و با کیفیت بالاتر دارد . قطعا که هزینه اینترنت رادیویی نسبت به دیگر تکنولوژی ها بیشتر بوده و راه اندازی آن نیز دشوار تر است .
اینترنت رادیویی با استفاده از دو آنتن رادیویی که در دید یکدیگر قرار دارند ، برقرار می شود . سرعت و پهنای باند بستگی به تجهیزات به کار رفته در پروژه دارد . معمولا شرکت مخابرات این نوع اینترنت را برای فروش شماره های 4 یا 5 رقمی واگذار می نماید و یا در برخی از روستا ها مشترکین می توانند از طریق اینترنت رایدویی از اینترنت مخابرات بهره ببرند.
5- اینترانت مخابرات
اینترانت با اینترنت متفاوت است و فقط برای سازمان ها و ارگان های دولتی است . اگر شما به دفاتر خدماتی مراجعه نمایید مشاهده خواهید کرد که کارمندان در حال استفاده از اینترانت هستند ، در واقع اینترانت یک نوع اینترنت داخلی و محدود است و فقط کاربران هر سازمان به سایت های مشخص دسترسی دارند . از طرفی امنیت اینترانت بسیار بالا و غیر قابل نفوذ است .
اینترانت را می توان بر روی فیبرنوری و یا سیم های مسی دریافت کرد ولی با توجه به اینکه در حال حاضر سرعت در ادارات اولویت دارد ، اکثر سازمان ها موظف هستند تا از فیبرنوری برای اینترانت خود استفاده نمایند.
خلاصه
در این مقاله و آموزش سعی ما بر این بود که به سادگی و شیوایی هر چه تمام تر شما را با انواع اینترنت و همچنین مدل های خطوط آشنا سازیم و به شما این توانایی را بدهیم که خودتان بتوانید برخی از سوالات را پاسخ دهید و بدانید که دلایل افت سرعت اینترنت شما چیست.
یک پاسخ
من کلی وقت بود سرعت ۱۶ خریداری می کردم در صورتی که خونمون ۳۰۰۰ متر فاصله داشت، هر دفعه ام بدتر از دفعه قبل